- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

26. júna 2024

Nie sme si vedomí svojich okov

 

Milan Kupecký

Nevedomý národ sa nikdy nedokáže oslobodiť, pretože si svojich okov ani nie je vedomý. Ako by mohol začuť ich štrngot? Zato uvedomený národ sa krok za krokom prebúdza a učí sa nahliadať pod povrch, odhaľovať lži, ktorými je manipulovaný cez médiá, politické bábky či takzvané osobnosti. Nedá sa ovládnuť emóciami strachu a bezmocnosti. Dokáže si pri všetkých tých lžiach a manipuláciách udržiavať nadhľad i humor, pretože len tak zostane mocným a schopným vytvárať si nové informačné pole, ktoré je tak mocné, že dokáže presmerovať procesy v spoločnosti, aby boli pre ľudstvo prospešné.

Môžeme pôsobiť písaním, diskutovaním, konfrontovaním názorov... vo verejnom priestore či na internete, ktorý sa stal tou najmocnejšou zbraňou – i keď zámerom svetových mocenských elít zrejme bolo, i je, aby nás cez kanály sociálnych sietí mohli ľahšie kontrolovať a ovládať. No ako sa hovorí: čím zachádzaš, tým tiež schádzaš… Ich skrytá vojna lží, šíriacich sa celosvetovou sieťou, bude nakoniec ich vlastnou záhubou.

Život je plný skúšok a výziev a my sa musíme naučiť ich múdro zvládať. Ako ináč by sme mohli vytvoriť novú, lepšiu spoločnosť? Prajem všetkým Slovákom pokoj a múdre rozhodnutia!

 

Milan Kupecký


::

Prosíme, nebuďte ľahostajní.
Postavte sa za pravdu, vyjadrite svoj názor – napríklad formou komentára pod článkom.

Ak vás zaujíma, čo pripravujeme, ak chcete získať publikácie z našej edície, prihláste sa
na odber e-mailového mesačníka: podrobnejšie informácie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.