- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

19. júla 2024

Pravda nás oslobodí

 

Vlado Gregor

Ježiš nám s veľkou autoritou hovorí, že dáva svoje telo za život sveta. Sú to azda slová príliš odvážne, keď vidíme, ako sa svet opakovane rúti v ústrety vlastnej záhube?

„Nie Mojžiš vám dal chlieb z neba, ale môj Otec vám dáva pravý chlieb z neba. Lebo Boží chlieb je ten, ktorý zostúpi z neba a dáva svetu život. Ja som chlieb života. Kto prichádza ku mne, nikdy nebude hladovať, a kto verí vo mňa, nikdy nebude žízniť. Všetko, čo mi dáva Otec, príde ku mne. A toho, kto prichádza ku mne, neodoženiem, lebo som nezostúpil z neba, aby som plnil svoju vôľu, ale vôľu toho, ktorý ma poslal. A vôľa toho, ktorý ma poslal, je, aby som nestratil nič z toho, čo mi dal, ale aby som všetko vzkriesil v posledný deň. Ja som chlieb života. Vaši otcovia jedli na púšti mannu a pomreli. Ja som živý chlieb, ktorý zostúpil z neba. Kto bude jesť z tohto chleba, bude žiť naveky. A chlieb, ktorý ja dám, je moje telo za život sveta“ (Jn 6, 32–51, krátené).

Je to tvrdá reč, ktorú teraz poviem, ale celé naše kresťanstvo bude brané vážne len vtedy, keď sa odstránia špekulatívne a manipulatívne výklady biblických kníh. Výklady, ktoré finančne a mocensky vyhovujú práve ich vykladačom. Všetko to prispôsobovanie a hľadanie nepriateľov vyčítal Ježiš už vtedajším vykladačom, a už vtedy vedel, že vstanú noví špekulanti a manipulátori...

Pane, neuveď nás do nových inovovaných pokušení, ale zbav nás Zlého!

 

Vlado Gregor

 
::

Rozhovor s autorom: Bludy a nezmysly šíria ľudia, ktorí nenávidia kresťanstvo.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.