- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

14. augusta 2024

Aká je naša prognóza

 

Vlado Gregor

Boh dal ľuďom slobodu myslieť. A na príkladoch Abraháma, Jóba, Kazateľa a ďalších sa javí, že nám dáva aj slobodu hovoriť a písať. Ale mnohí mali, majú a budú mať pokušenie túto slobodu ľuďom zobrať, alebo ju aspoň obmedziť.

Stále dúfam, že šialenstvo, ktoré sa teraz vo svete deje, už-už pominie. Ako keby spadlo peklo na zem a získalo plno služobníkov. Preto toto leto viac píšem, lebo veľa sa toho aj deje.

Obdivujem ľudí, ktorí sa zaoberajú problémami konkrétneho zla a dokážu sa v tom aj porýpať. Ja sa už od detstva snažím riešiť fakt zla vo všeobecnej rovine. Je to zložité a málo ľudí to zaujíma, ale možno predsa len niekoho.

Problém špeciálne Slovenska je tom, že si nevieme vyčistiť vlastný chliev. Milan Krajniak teraz vydal knižku „Prognóza je dobrá“. Má tam aj dobré myšlienky, ale pokiaľ viac chváli SNP ako slovenskú štátnosť, Sidora viac ako Tisa a Gojdiča viac ako Vojtaššáka, tak prognóza nie je dobrá. Ak sme vyradili prezidenta Tisa zo súťaže o najväčšieho Slováka, tak pľujeme na seba samých a rúhame sa sami sebe, teda aj Bohu, ktorý nás stvoril a umožnil nám žiť... Ľahko sa hrať na siedmich statočných, keď nemáme za nikoho a za nič zodpovednosť. Tí filmoví statoční ju aspoň na seba zobrali a nemudrovali, ale konali.

Isteže, každý národ má svojich kostlivcov v skrini, ako aj každý jednotlivec. Ale nikdy sme netvrdili, že sme vyvolení a nesprávali sme sa podľa pravidla, že naše záujmy sú nadradené nad záujmy národov, medzi ktorými žijeme.

Verme tomu, že mnohé modlitby ľudí, ktorým ublížili, ukrivdili, ba ich aj likvidovali, sú Bohom vyslyšané a nakoniec sa aj viditeľne prejavia.

 

Vlado Gregor


::

Rozhovor s autorom: Bludy a nezmysly šíria ľudia, ktorí nenávidia kresťanstvo.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.