- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

3. septembra 2024

Čas na správne otázky

 

Kristína Ondrkálová

Nielen v škole, ale aj v živote je veľmi dôležité vedieť si klásť správne otázky, veď ako sa hovorí: kto sa veľa pýta, veľa sa dozvie. Spytovať si svedomie, urobiť si každodennú malú sebareflexiu, pozrieť sa na svoje myšlienky, slová či skutky s pokojným odstupom a v spolupráci s Bohom nie je a nikdy nebude krokom vedľa.

Boh nám daroval čas, aby sme ho využili a aby sme ho využili efektívne. Možno práve teraz je ten pravý čas oprášiť Bibliu, vybrať ju z police. Áno, už sme ju hádam dlho nečítali, lebo sme si povedali „načo“. Možno nás Boh práve teraz pozýva k rastu, k novým veciam, zručnostiam, k pomoci druhým, k láske, možno chce, aby sme s ním a s jeho milosťou spolupracovali.

Je namieste klásť si aj ťažké či nepohodlné otázky typu: Pane, ako chceš, aby sme Ti slúžili? Mali by som sa hádam nejako zmeniť či obrátiť? A čo od nás chceš, aká je Tvoja vôľa?

Nemusíme sa pýtať sa „vesmíru, ako je to dnes módne, predsa vieme, čo je potrebné, napríklad milovať svoju rodinu a na dôležité otázky v živote hľadať odpoveď u Ježiša, ktorý z lásky k nám všetkým, ku každému, podstúpil hroznú smrť na kríži a vstal z mŕtvych.

 

Kristína Ondrkálová


::

Z tvorby autorky: Majme Boha pri sebe.

2 komentáre:

  1. Anonymný3.9.24

    kedysi sme spievali takú pieseň: Nielen v školskom zošite stojí ťažká úloha, aj nad naším životom stojí veľký otáznik. Čo je najvážnejšie, najdôležitejšie, pravé, najväčšie, za čo hodno život dať?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. B. P.3.9.24

      Ozaj, kladú si dnes ľudia, dajbože študenti, také otázky?

      Odstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.