- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

29. septembra 2024

Nedeľné slovo (289)

 

Tvrdá je to reč...

„Pre toho, kto by pohoršil jedného z týchto maličkých, čo veria vo mňa, bolo by lepšie, keby mu zavesili mlynský kameň na krk a hodili ho do mora.“ (Mk 9, 42)

Pohoršenie – rozhorčenie. Úprimné alebo neúprimné. V Kristovom duchu alebo proti nemu. Pohoršenie verzus ľahostajnosť, necitlivosť, nevšímavosť...


Mentalita dneška zakazuje kresťanom pohoršovať sa nad nemravnosťou a skazenosťou. Vraj každý si môže žiť ako chce. Nikto by sa nemal miešať do života druhého.

Ale ako sa nepohoršiť nad tým, čo je naozaj pohoršlivé? Napokon, zlo je zlom i keby sme si pred ním zakrývali oči!

 

Ján Maršálek


::

Predchádzajúce: Nedeľné slovo (288).

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.