- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

13. septembra 2024

Odkiaľ čerpať radosť a šťastie?

 

Kristína Ondrkálová

V deväťdesiatych rokoch Vladimír Mečiar sľuboval, že Slovenská republika bude ako Švajčiarsko. Azda výkonnou ekonomikou, hospodárstvom, platmi, vlakmi, diaľnicami... Dnes už vieme, že to bola tak trocha utópia, žiaľ, čoraz viac bežných ľudí sa dnes prepadáva pod hranicu chudoby. Čoraz viac ľudí, aj veľmi mladých, máva úzkosti, depresie, panické ataky. Je to pritom len špička ľadovca, čo vidíme, mnohých štát ani neeviduje, pretože sa nejdú liečiť, nevyhľadajú pomoc. Navyše, Slovensko sa drží na popredných priečkach v spotrebe alkoholu...

Ľudia nenachádzajú pokoj ani po dovolenke, strávenej v obľúbených destináciách, napríklad v Chorvátsku (ktoré medzičasom akosi zdraželo), Turecku či dokonca na Srí Lanke, kde sa v poslednom čase tešia obľube ajurvédske očistné a ozdravné pobyty, ktoré každoročne absolvuje množstvo Slovákov.

Mnoho ľudí si možno denne kladie otázku: Odkiaľ čerpať radosť a šťastie?

Nášmu životu dá trvalú radosť, uspokojenie, vnútornú vyrovnanosť a pravý pokoj jedine Ježiš Kristus, jeho láska. A potom aj dobré medziľudské vzťahy. Uspokojivé medziľudské vzťahy podľa dlhoročných výskumov pozitívne vplývajú na kvalitu života. Mnohí ľudia sa zdravo stravujú, chodia cvičiť, dbajú na svoj imidž, no do kvalitných medziľudských vzťahov až tak neinvestujú.

Konajme múdro, investujme do toho, čo je trváce, nemenné, čo má silu zmeniť náš život od základov! Investujme do vzťahu s Ježišom Kristom, dôverujme ju. On jediný má moc zmeniť naše srdce na srdce pokorné a pokojné.

 

Kristína Ondrkálová


::

Súvisiaci článok: Čas na správne otázky.


::

PriestorNet patrí ľuďom súcim na slovo, rozhľadeným a kultivovaným...
Staňte sa jeho priaznivcom: podrobnejšie informácie.

1 komentár:

  1. I ja počúvam o ajurvédskych pobytoch či kurzoch, ktoré majú pomôcť... Počúvam o nedostatku psychológov, psychiatrov, asistentov... Ale kto hľadá koreňovú príčinu problémov?!

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.