- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Odporúčaný článok: Človek ako boh (peklo na zemi) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

8. októbra 2024

Drahí kolegovia lekári!

 

Martin Jančuška

Obraciam sa na vás všetkých a prosím, aby tí, ktorí si ešte nevstúpili do svedomia, urobili tak skôr, ako lož zvíťazí na pokorou.

Priznajme si, že sme pochybili, že naše úsudky boli ovplyvnené atmosférou, ktorú navodili masovokomunikačné prostriedky, že sme si dostatočne neuvedomili, aké dôsledky bude mať naše konanie. Nájdime v sebe silu a hľadajme pravdu.

MUDr. Peter Kotlár predniesol správu o tom, čo sa u nás udialo v rokoch 2020 až 2022. Myslím, že sa nedopustil žiadneho priestupku proti Hippokratovej prísahe. Povinnosťou každého lekára je vždy konať podľa svojho svedomia, chrániť zdravie a život pacienta a pomáhať mu niesť jeho ťažký údel. Skepsa je jeho priateľ, ktorý má byť stále v jeho pätách. Lekár musí každý svoj krok, každé svoje rozhodnutie, ale i rozhodnutie svojich kolegov neustále kontrolovať.

Správal som sa k svojmu pacientovi ohľaduplne, uvážil som všetko, kým som stanovil diagnózu? Je moja diagnóza správna? Zvolil som ten najlepší spôsob terapie? Dal som pacientovi správny liek? Nezabudol som kontrolovať jeho ďalší stav?

Mnohí lekári mi dajú za pravdu, že ani po odchode z ordinácie či nemocnice v mysli neopúšťame svojho pacienta a jeho zdravotným stavom sa zaoberáme ešte aj doma, či na dovolenke.

Čím sa previnil náš kolega MUDr. Kotlár? Že pokladal za správne klásť otázky, keď sa k nám dostal nový vírus SARS-CoV-2? Ktorý lekár vlastní patent na rozum, že všetko mu je v medicíne jasné, že sa nemôže mýliť? A koľkí z nás lekárov v prípade omylu nájdu v sebe toľko odvahy, aby povedali: prepáčte, odpustite mi, pomýlil som sa...?

Všetci tí, ktorí organizovali celý ten cirkus okolo kovidovej infekcie u nás i v zahraničí, sa snažia zahladiť stopy, no napriek tomu už teraz vychádza na povrch pravda, veď už naši predchodcovia hovorili, že lož má krátke nohy, aj keď zo začiatku ťahá za dlhší koniec.

MUDr. Kotlár oprávnene žiada, aby boli zodpovedané otázky, ktoré položil. A nie je ich málo. I keď sa teraz obraciam hlavne na lekárov, prosím všetkých žurnalistov a neodborníkov, aby sa na verejnosti nezapájali do diskusie o takých otázkach, ako je molekulárna biológia, genetika, alebo problematika vírusových ochorení. Bez základných vedomostí o týchto odboroch ich otázky nieže vzbudzujú trápny úsmev, ale svojou naivitou pripomínajú niekoho, kto si už vyžaduje liečenie.

Reakcie na prejav MUDr. Kotlára narastajú, ale doteraz sa menovite nevyjadril ani jeden odborník, nepodpísal sa svojím menom pod konkrétne argumenty, na ktoré sa MUDr. Kotlár pýta. Vysoko odborné diskusie, pokiaľ si pamätám, sa konali vždy len v kruhu odborníkov. Oni boli kompetentní a oprávnení o daných problémoch diskutovať.

Už počas tzv. pandémie nie raz odborníci, ktorí mali ku kovidovým opatreniam námietky a výhrady, žiadali o odbornú diskusiu. Prečo k nej doposiaľ nedošlo? To sa pýtam vás, vážení žurnalisti. Prečo nikto z vás netrval na takomto návrhu? A prosím, prestaňte už konečne so všeobecnými frázami typu  „virológovia zo SAV nesúhlasia a sú znepokojení“. Ktorí menovite? Podpíšu sa pod takéto „znepokojenie“? Vedci vraj varujú, aby sa Slovensko nedostalo na okraj civilizovanej spoločnosti... Čo je to za frázu?! Zato, že vyslovím otázku, či látka, ktorú istá firma vyrobila, je bezpečná a navrhujem počkať s jej aplikáciou, pokiaľ sa to nepreverí, ma svet odsúdi a dostanem sa na okraj civilizovaného sveta?

Ešte poriadne neodznel prejav MUDr. Kotlára a už sa žurnalisti, a čo ma prekvapilo, i Slovenský rozhlas, pustili doňho ako rozdráždené osy. Čo ich tak pobúrilo? Že sa podarilo konečne jednému čestnému lekárovi dostať sa na verejnosť s vážnymi otázkami? Veď tu, drahí kolegovia, ide nielen o naše renomé, ale tu ide predovšetkým o zdravie a život našich pacientov! Alebo je nám jedno, čo sa okolo nás odohráva?

Ministerka zdravotníctva JUDr. Dolinková, ktorá medzičasom podala demisiu, nesúhlasí s otázkami MUDr. Kotlára... Čoho sa bojíte, pani ministerka? Pravdy? Ak ju MUDr. Kotlár nemá, tak sa mu to dokáže. Nemá pravdu, že šlo o umelý vírus vyrobený v laboratóriu? Veď je na to dôkaz, a nie z jedného laboratória. Alebo je problém s opatreniami, ktoré sa robili po celom Slovensku na zabránenie rozšírenia infekcie?

A čo liečba? A čo tzv. očkovanie látky? Nemá lekár právo pýtať sa, čo všetko taká ampulka obsahuje? Pani Dolinková, prečo ste doteraz nenaliehali, alebo nedali príkaz, aby sa urobil dôkladný rozbor toho, čo sa pichá, a často neodborným spôsobom, do pacienta? Množia sa nám totiž také prípady úmrtí, aké sme predtým nepozorovali. Žiadny lekár nemá právo položiť otázku si „prečo“? Ste si taká istá, že všetkým zaočkovaným už nehrozia žiadne následky po očkovaní? Povedzte, s ktorými otázkami či pochybnosťami, ale konkrétne, ktoré predniesol MUDr. Kotlár, nesúhlasíte... Je čestné, keď sa na to pýtam, alebo nemám na to právo?

Obraciam sa aj na lekársku komoru. Drahí kolegovia, nože sa vyjadrite k prejavu MUDr. Kotlára. Alebo ani lekárska komora s jeho výrokmi nesúhlasí? Som už starý lekár, prežil som v živote všeličo, ale úprimne vám poviem, takej hanby, do akej sa dostal náš lekársky stav na Slovensku, ešte nebolo.

Drahí kolegovia, spamätajme sa, pokiaľ nebude neskoro!

 

S kolegiálnym pozdravom –

Dr. med. Martin Jančuška

 


Na vedomie :

Slovenská lekárska komora
Ministerka zdravotníctva JUDr. Zuzana Dolinková
Predseda vlády JUDr. Robert Fico
Podpredseda NR SR Ing. Peter Žiga

 

::

Prosíme, nebuďte ľahostajní.
Postavte sa za pravdu, vyjadrite svoj názor – napríklad formou komentára pod článkom.

Ak vás zaujíma, čo pripravujeme, ak chcete získať publikácie z našej edície, prihláste sa
na odber e-mailového mesačníka: podrobnejšie informácie.

7 komentárov:

  1. Reakcie na spomínanú správu doktora Kotlára sú zo strany odporcov priam zúrivé. Nečudo, mnohí sú do veci zapletení a ťažko im je priznať vinu, zlyhanie, omyl či dokonca zlý úmysel.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. B. P.8.10.24

    Aby lož nezvíťazila nad pokorou... Áno, pokora je uznanie pravdy.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Anonymný8.10.24

    Pravda sa počúva len veľmi ťažko, je to znamenie, že ani terajším predstaviteľom nezáleží na pravde ale sú súčasťou klamstva, ktoré ovláda a manipuluje svet. Vďaka za odvahu pánovi Kotlárovi pomenovať veci pravými menami i pánovi dr. Milanovi Jančuškovi postaviť sa na stranu pravdy. Je veľmi dôležite pravdu hovoriť a žiť v Pravde. Ľudovít

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Anonymný8.10.24

    Nech pravda a zdravý rozum zvitazi

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Anonymný8.10.24

    Aspoň my niekoľkí si môžeme v slobode ešte vyjadriť svoj názor na diktatúru, ktorá nás 2 roky obmedzovala, ponižovala a šikanovala a mnohí aj vďaka tomu, že nebola poskytovaná riadna zdravotná starostlivosť a mnohí aj následkom Covidu odišli predčasne do večnosti. Všimnime si dnešnú správu TA SR kde dve hnutia, ktoré si robia nárok na kresťanských voličov reagujú na správu pána Kotlára. Myslím si, že kresťanom by malo ísť o Kristovu Pravdu a tej sa podriadiť. Dnes sme svedkami v tzv. kresťanskom svete všeličoho, len tá pravda nám akosi uniká. Vďaka za túto úvahu pána dr. Jancušku Ľudovít

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Anonymný9.10.24

    Dr. Jančuška napísal: "Ešte poriadne neodznel prejav MUDr. Kotlára a už sa žurnalisti, a čo ma prekvapilo, i Slovenský rozhlas, pustili doňho ako rozdráždené osy." Ja len dodávam, vlci zamaskovaní do rúch baránkov ostro zavýjajú a kujú plány ako umlčať pravdu a jej obhajcov. Ľudovít

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Kovid sa stal skúškou – skúškou našej viery a odolnosti, skúškou hodnotového nastavenia a charakteru, skúškou našich priorít...
    Ako sme obstáli?
    O čom vypovedá fakt, že boli niekoľko mesiacov zatvorené kostoly a takmer nikto neprotestoval? Ako si máme vysvetliť zásahy do liturgie a bohoslužobnej praxe zo strany štátnej moci? Prečo sme hromadne nepozdvihli hlas, keď dochádzalo k vážnemu porušovaniu náboženských práv?
    Kto si trúfa povedať pravdu?

    OdpovedaťOdstrániť

Pravidlá diskusie v PriestorNete

1. Komentovať jednotlivé príspevky môže každý záujemca, a to pod svojím menom, značkou alebo anonymne.
2. Komentáre nesmú obsahovať vulgarizmy ani urážlivé a nemravné vyjadrenia, nesmie sa v nich propagovať násilie; zakázané sú aj ostatné neetické prejavy, napríklad nepodložené obvinenia. Komentár by mal byť zameraný na predmet príspevku a nie na osobu autora či redaktora.
3. Komentáre nesúladné s predchádzajúcim ustanovením, rovnako tak bezobsažné komentáre, nebudú publikované.
4. Diskusia je moderovaná – znamená to, že zverejnenie komentára nie je okamžité, ale závisí aj od časových možností redaktora. Redaktor má právo odmietnuť, čiže nepublikovať komentár aj bez udania dôvodu.
5. Odoslaním komentára jeho autor vyjadruje súhlas s týmito pravidlami.